середа, 10 вересня 2008 13:42

Пірати Сомалі захопили корейське судно

Пірати захопили південнокорейське вантажне судно біля берегів Сомалі. Загальна чисельність екіпажа судна доки не уточнюється, відомо лише, що дев"ять із тих, що попали в полон до піратів моряків є громадянами Південної Кореї, повідомляє агентство Reuters.

Бандити доки не висували жодних вимог і не називали умов звільнення судна.

За наявними даними, останній раз пірати здійснили захоплення судна тиждень тому, 3 вересня 2008 року. Тоді бандити напали на єгипетський корабель в Аденській затоці. На борту судна знаходяться 25 моряків. Пірати вже вимагають за нього викуп.

У районі колишньої рибальської бази Ейл пірати утримують в цілому близько десяти суден з різних країн, захоплених за останні місяці; загальне число заручників бандитів наближається до 200.

Через високу активності піратів Аденська затока стала одним з найнебезпечніших для судноплавства місць в світі. Власті Сомалі не можуть розібратися з бандитами, оскільки в країні вже 17 років йде громадянська війна. На тлі нападів, що почастішали, на судна в червні 2008 року ООН ухвалила резолюцію, згідно з якою зарубіжні військові кораблі отримали право переслідувати піратів в територіальних водах Сомалі, повідомляє РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Пірати Сомалі захопили корейське судно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі