субота, 11 жовтня 2008 11:16

Пірати погрожують підірвати "Фаїну" і самих себе

Пірати погрожують підірвати "Фаїну" і самих себе
Пірати, які викрали українське судно "Фаїна" біля берегів Сомалі, погрожують підірвати його, якщо викуп не буде виплачений.

"Ми готові підірвати судно і його вантаж, а також самих себе, якщо власники не виконають нашу вимогу про викуп", - заявив представник піратів Сугуле Алі. Пірати домагаються виплати $8 млн.

За словами Алі, в найближчі три дні пірати блокуватимуть будь-яку інформацію про "Фаїну": "Ми знаємо, що тепер треба робити".

Згідно заяві піратів, переговори зі звільнення судна повністю провалилися.

"Власники судна постійно міняють свою позицію, - сказав Алі, - можливо, вони слухаються порад тих, хто сподівається вирішити проблему військовим шляхом".

Як повідомляв ForUm, на борту "Фаїни", захопленої піратами біля узбережжя Сомалі 25 вересня 2008 року, знаходиться 33 танки Т-72 та інші види озброєння, продані Україною за одними даними до Кенії, за іншими - до Судану. Екіпаж судна складався з 21 людини, 17 українців, трьох росіян і одного латвійця. 28 вересня капітан "Фаїни" Володимир Колобков помер, як повідомляється, від гіпертонічного кризу.

Судно "Фаїна" оточене бойовими кораблями ВМС США, до району, де пірати утримують судно, наближається сторожовий корабель "Безстрашний" Балтійського флоту Росії.

Зараз ви читаєте новину «Пірати погрожують підірвати "Фаїну" і самих себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі