четвер, 02 серпня 2007 08:31

Пілотів літака Airbus 320, що розбився в Бразилії, підвели гальма

Бразильські фахівці розшифрували запис останніх хвилин переговорів пілотів лайнера авіакомпанії ТАМ, який 17 липня потерпів катастрофу в аеропорту міста Сан-Паулу.

На плівці, яка збереглася завдяки "чорному ящику", чутно, як пілоти в паніці кричать: "О боже! Боже!", розуміючи, що зупинити лайнер вже не вийде.

При цьому причиною, по якій льотчики втратили керування літаком, названа відмова керма висоти і неможливість запустити реверсную тягу двигунів. У розмові пілоти чутно, як вони поступово усвідомлюють, що системи гальмування відмовляють одна за одною.

При заході на посадку один з них вимовляє: "Тільки один реверс", маючи на увазі, що одна з систем вийшла з ладу. Через недовгий час: "Закрилки відмовили".

Неможливість поставити обидва двигуни на нейтральну тягу електроніка літака сприйняла як відмова пілотів від посадки, що тільки посилило ситуацію: машина вийшла з-під контролю, а обидва двигуни почали набирати обороти.

Аеродинамічні гальма (закрилки і реверс) не включилися, і літак на оборотах, що ростуть, понісся до вантажного терміналу аеропорту.

У останній спробі щось змінити один пілот прокричав іншому: "Давай, давай, скоріше повертай! Повертай!" Секунду опісля: "Про, немає". Далі запис обривається.

Нагадаємо, що в результаті цієї катастрофи загинули 187 чоловік, що знаходилися на борту літака і 12 чоловік, які були в будівлі терміналу, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Пілотів літака Airbus 320, що розбився в Бразилії, підвели гальма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі