четвер, 21 лютого 2008 15:28

Пілоти British Airways оголосили страйк

Пілоти авіакомпанії British Airways (BA) проголосували за початок страйку на знак протесту проти рішення фірми приймати на роботу на нові трансатлантичні рейси екіпажі з нижчою зарплатою і гіршими умовами роботи. За страйк проголосувало 86 відсотків членів профспілки пілотів.

За словами представників профспілок, дії компанії приведуть до зниження зарплат і у основного складу екіпажів. "Ми бачимо, що подібне відбувається по всьому світі і не дамо цьому трапитися з пілотами British Airways", - йдеться в заяві союзу.

У BA заперечують, що умови роботи на трансатлантичних рейсах завдадуть удару по благополуччю основної маси пілотів. Крім того, компанія запевняє, що не збирається скорочувати робочі місця. Представники BA заявили, що протягом декількох років створять 300 робочих місць для пілотів.

Проблема з новими рейсами компанії виникла після вступу в силу угоди Open Skies, що має на увазі відміну обмежень на трансатлантичні перельоти як американських, так і європейських компаній.

Якщо страйк відбудеться, то це буде перша подібна акція співробітників компанії з 1980 року, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти British Airways оголосили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі