понеділок, 30 липня 2007 19:01

Пілоти "Аеросвіту" готують страйк

Пілоти авіакомпанії "АероСвіт" мають намір почати страйк. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив глава Ліги лінійних пілотів "АероСвіту", командир літака Боїнг-737 Сергій Молодий.

"На профспілкових зборах пілотів 19 квітня майже одностайно було ухвалене рішення оголосити передстрайковий стан на підприємстві, і зараз в профспілці ведуться розмови про конкретизацію дати цього страйку, і вона, швидше за все, буде в 1-й декаді вересня ц.р.", - повідомив він.

За даними Молодого, в ході страйку будуть поставлені вимоги до авіакомпанії припинити порушення, які можуть вплинути на безпеку польотів, підвищити зарплату льотному складу. Для зупинки польотів авіакомпанії достатньо, щоб почали бастувати 30% пілотів. "Я думаю, що у нас ці 30% будуть", - додав він.

Зокрема, за словами Молодого, в компанії перевищується нічний робочий час екіпажів більш дозволених 8 годин, ігнорується право командира літака ухвалювати остаточне рішення про можливість виконання польоту, ігноруються вимоги до норм харчування екіпажу, фальсифікується час фактичного початку роботи. "Ситуація дуже погіршилася з приходом в авіакомпанію Арона Майберга", - заявив Молодий. За його словами, рахуючи тільки 1 годину предполітних робіт з фактичних 1 годину. і 30 хв., Арон Майберг утримує тільки 43 екіпажі Боїнгу 737, тоді як згідно з розрахунками їх повинно бути 53.

Таким чином, підсумував він, має місце значне перевантаження пілотів і економія коштів власника за рахунок безпеки, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти "Аеросвіту" готують страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі