неділя, 11 жовтня 2015 10:15

Пілотам НАТО дозволили атакувати російські літаки - ЗМІ

Пілотам НАТО дозволили атакувати російські літаки - ЗМІ
Фото: avia.pro

Пілотам країн НАТО, і в тому числі британським військовим льотчикам, що пілотують багатоцільові винищувачі "Торнадо", дозволили атакувати в повітряному просторі Іраку військові літаки РФ, якщо виникне "загроза їхньому життю".

З такою заявою виступила в неділю лондонська недільна газета Daily Star Sunday з посиланням на власні джерела в оборонному відомстві Сполученого Королівства.

Разом з тим "пілотам британських ВПС дано вказівку за всяку ціну уникати контакту з російськими винищувачами", - відзначає видання.

"Літаки "Торнадо" королівських ВПС будуть оснащені ракетами класу повітря-повітря і отримали добро на те, щоб атакувати недружні російські літаки", - стверджується в статті.

"Цей крок був зроблений після того, як британські міністри попередили про те, що ситуація на Близькому Сході стала "набагато більш небезпечною" через дії Росії", - сказано в матеріалі.

Посол РФ попросив британський МЗС допомогти встановити контакт з "Вільною сирійською армією".

За словами одного з джерел видання, "коли літаки літають з надзвуковою швидкістю, в повітряному просторі дуже швидко стає тісно", з цієї причини "може відбутися зіткнення, або російський пілот може бути помилково збитий".

Зараз ви читаєте новину «Пілотам НАТО дозволили атакувати російські літаки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі