четвер, 05 листопада 2009 16:28

Пік епідемії в Західній Україні залишився позаду

Пік епідемії в Західній Україні залишився позаду

За даними епідеміологів, пік захворюваності на грип та ГРВІ в західних регіонах України вже пройдений.

Про це, посилаючись на телефонні розмови з місцевими епідеміологами, журналістам на прес-конференції повідомив заступник Міністра охорони здоров"я Зіновій Митник.

Митник уточнив: "Досвідчені епідеміологи кажуть, що вони начебто пік пройшли, такі їхні прогнози".

За його словами, це стосується Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Тернопільської областей.

При цьому Митник звернув увагу на те, що в цілому по Україні смертність від ГРВІ в попередні роки була вищою, ніж у поточному році. Нинішню ситуацію він пояснив тим, що поріг захворюваності в західних регіонах був перевищений.

Також Митник зазначив, що з 29 жовтня по сьогоднішній день в Україні зафіксовано 633 тисячі 877 хворих на ГРВІ, у тому числі на грип.

Раніше сьогодні МОЗ повідомив, що в Україні від пневмонії померли 95 чоловік. Скільки з них стали жертвами грипу А/Н1N1, ще невідомо - немає остаточних результатів клінічних патологоанатомічних і гістологічних досліджень.

За даними керівництва Головного управління охорони здоров"я КМДА, в столиці на сьогодні зафіксовані дві смерті від "свинячого" грипу.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Пік епідемії в Західній Україні залишився позаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі