пʼятниця, 01 лютого 2008 08:16

Підтверджено загибель "третього номера" "Аль-Каїди"

Джерело в західних спецслужбах підтверджує загибель в Пакистані Абу Лаїта аль-Лібі, одного з лідерів міжнародної терористичної організації "Аль-каїда".

За словами джерела, аль-Лібі був убитий під час ракетного удару, завданого 28 січня в пакистанському районі Північний Вазірістан, що межує з Афганістаном. За даними з військових кругів Пакистану, в результаті операції було знищено 12 бойовиків.

У американських спецслужбах аль-Лібі вважали "третім номером" у ієрархічній структурі "Аль-Каїди", що відповідав за контакти угруповання з афганськими талібами. Спочатку повідомлення про його загибель були розміщені на Інтернет-сайті, який для розповсюдження своїх новин часто використовують ісламські екстремісти.

Як вважають в Пентагоні, саме аль-Лібі стоїть за терактом, організованим у лютому 2007 року на базі Баграм під час її відвідин віце-президентом США Річардом Чейні. Тоді в результаті вибуху в Баграмі загинули 23 людини, передає ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Підтверджено загибель "третього номера" "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі