понеділок, 24 березня 2008 08:07

Підсумки Великодня в Центральній Америці: 500 загиблих

Підсумки Великодня в Центральній Америці: 500 загиблих
За тиждень католицького Великодня в Центральній Америці загинули близько 500 людей і майже шість тисяч отримали поранення і каліцтва. Лідером в цьому списку виявилася Гватемала, де загинули 150 людей і половина з них - насильницькою смертю. Спокійніше за всіх в регіоні відзначали Великдень панамці, де на свята пішли з життя "тільки" шість людей.

В Нікарагуа загинули 96 людей, в Сальвадорі - 43 і 836 були поранені. Всі ці дані попередні, оскільки поліція і лікарі ще не підвели підсумки неділі, коли веселість для багатьох центральноамериканців досягла самого розпалу. Але вже ці дані удвічі перевищують число жертв на пасхальні канікули минулого року.

Міністр охорони здоров"я Нікарагуа Гільєрмо Гонсалес назвав причиною переважної більшості трагедій в період пасхальних канікул надмірне вживання алкоголю. "Під впливом парів алкоголю люди тонуть в морі, б"ються на дорогах і втрачають здоров"я в безглуздих сутичках", - сказав він, повідомляючи про жертви.

Архієпископ Сальвадору Фернандо Саєнс Лакальє в неділю відразу після пасхальної меси зустрівся з журналістами і через ЗМІ закликав паству до помірності, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Підсумки Великодня в Центральній Америці: 500 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі