вівторок, 23 січня 2024 17:16

Підприємця Мазепу залишили під вартою, але зменшили розмір застави

Підприємця Мазепу залишили під вартою, але зменшили розмір застави
Апеляційний суд залишив бізнесмена Ігоря Мазепу під вартою. Фото: hromadske.ua

Київський апеляційний суд 23 січня розглянув скаргу на ухвалу Печерського районного суду, згідно з якою бізнесмена Ігоря Мазепу взяли під варту з можливістю внесення майже 350 млн грн застави.

Підприємця залишили під вартою, втім, розмір застави зменшився. Про це повідомило Hromadske із зали суду.

Суд задовольнив скаргу адвокатів Мазепи частково. Бізнесмена залишили під вартою до 27 лютого 2024 року, водночас зменшили заставу до 21 млн грн.

Прокурор та адвокати подали апеляційні скарги. Перший просив збільшити розмір застави до 700 млн грн, а захист - скасувати ухвалу Печерського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згорів заміський будинок підприємця Ігоря Мазепи - ЗМІ

На засіданні захисники Мазепи знову заявили про необґрунтованість підозри, а також про те, що справу розслідувати має не Держбюро розслідувань, оскільки Держгеокадастр не є правоохоронним органом.

Також адвокати стверджували про упередженість суду першої інстанції. Мовляв, свідченням є й прийнята ухвала, яка "переписана з підозри". Просили її скасувати як незаконну.

На запитання суддів про те, чим обґрунтований розмір застави, про який просить обвинувачення, прокурор відповів, що враховані ризики та майновий стан підозрюваного.

Водночас здатність сплатити заставу забезпечує 150 обʼєктів нерухомого майна, низка дороговартісних активів, автомобілі Мазепи, додала сторона обвинувачення.

Державне бюро розслідувань затримало бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

В офісі компанії у Києві ДБР провело обшуки.

Слідчі дії відбуваються у справі про законність одержання прав на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park біля Київського моря та обвідного каналу під Києвом у Вишгородському районі, повідомило джерело у правоохоронних органах.

Зараз ви читаєте новину «Підприємця Мазепу залишили під вартою, але зменшили розмір застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі