четвер, 18 листопада 2010 16:11

Підприємці про нові правила для "спрощенців": "Це загибель для нас"

Підприємці про нові правила для "спрощенців": "Це загибель для нас"

Мітингувальники під Радою негативно сприйняли ухвалення Верховною Радою норми про те, що на єдиному податку можуть працювати лише підприємці з річним оборотом у 300 тисяч гривень.

"Це буде справжня загибель для нас. Бо я працюю одна і мені нереально при таких показниках працювати, а ті в кого є наймані працівники це взагалі бідні люди", - зазначила Оксана Левченко, яка продає косметику у Дніпровському районі.

"Це буде так, що дохід ми будемо писати 300 тисяч, а все інше будемо обманювати. По іншому в такій ситації не буде. Якщо хочуть нам зробити єдиний податок, хай буде 600 гривень, хай буде 1000 гривень, але хай залишать ту систему, що є. Я собі в чомусь відмовлю, чогось не куплю або не з'їм, але віддам цю тисячу, бо хочу спати спокійно, щоб до мене не змогла докопатися жодна перевірка, але ця система не для того, щоб перевірити нас, а для того, щоб розвинути корупцію", - сказала підприємець.

Вона також зазначила, що пережила роки, коли в країні були касові апарати.

"До нас кожного місяця приходило по дві-три перевірки. І тільки одна прийшла приходила інша. І писали нам на листочку суму хабаря. Зараз дійшли до ноу-хау, пишуть на мобілці. Або тисячу, або п'ять. Запитують, чи ти згідна платити гроші. Якщо ні -  починають пакувати твої речі, вивозити товар. Навіть, якщо в мене є запасний, але ж вони завтра знову прийдуть на це місце, зрозуміють що це хлібна точка. Вони будуть доїти нас", - резюмувала підприємець.

Нагадаємо, що сьогодні парламент завершує розгляд Податкового кодексу. Водночас, за словами голови комітету з питань Податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, остаточна редакція документу буде голосуватися 19 листопада.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Підприємці про нові правила для "спрощенців": "Це загибель для нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі