пʼятниця, 13 грудня 2019 23:20

Підозрювану у справі Шеремета Кузьменко взяли під варту

Автор: REUTERS/Valentyn Ogirenko
 

Суд обрав запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Рішення оголосив суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк.

"Застосувати відносно підозрюваної Кузьменко Юлії Леонідівни запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8.02.2020 року", - оголосив він.

Так суд задовольним клопотання прокурорів.

Більше 10 людей просили відпустити Кузьменко на поруки. Серед них народні депутати, головний лікар Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Володимир Жовнір - керівник підозрюваної.

"Апеляція буде обов'язково", - заявив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є люди поза кадром" - Аваков поділився здогадками про вбивство Шеремета

12 грудня слідчі оприлюднили імена 5 підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко, подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.

За інформацією слідства, Кузьменко заклала вибухівку під машину журналіста. Антоненка називають організатором вбивства Шеремета.

Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016-го. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

У жовтні президент Володимир Зеленський анонсував результати розслідування вбивства Шеремета. Він наголосив, що змінить керівництво МВС, якщо не буде результату.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювану у справі Шеремета Кузьменко взяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі