четвер, 26 листопада 2009 10:50

Підозрюваним у минулорічних терактах в Мубаї пред"явили звинуваченням

Підозрюваним у минулорічних терактах в Мубаї пред"явили звинуваченням
В Пакистані пред"явлені звинувачення 7 підозрюваним в причетності до терактів в індійському місті Мумбаї в 2008 р. Серед них - імовірний організатор атаки Закір-Ур-Рехман-Лакхві. Всі 7 людей вже заявили про свою невинність. Процес над обвинуваченими пройде за зачиненими дверима у в"язниці, що добре охороняється, у місті Равалпінді, неподалік столиці країни міста Ісламабаду.

Закір-Ур-Рехман-Лакхві і Заррар Шах були заарештовані в грудні 2008 р., решта підсудних - пізніше. Слухання повинні розпочатися 5 грудня 2009 р. Єдиний безпосередній виконавець теракту, який залишився серед живих - Мухаммед Аймал Касаб, буде засуджений в Індії. Влада Пакистану визнала, що він є громадянином цієї країни.

Атакою на Мумбаї прийнято називати серію терактів, яка сталися з 26 по 29 листопада 2008 р. в цьому індійському місті. Тоді терористи захопили риболовецький траулер і перетнули на ньому межу міста. Там вони розділилися на чотири групи: одна влаштувала безладну стрілянину в районі вокзалу Вікторії, дві інші захопили заручників в готелях "Тадж-Махал" і "Оберой", четверта атакувала поліцейський відділок.

Індійському спецназу вдалося звільнити заручників лише на третій день після їх захоплення. Всього в результаті дій екстремістів загинули 165 людей. Терористи, за різними даними, втратили від 4 до 9 бойовиків убитими, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваним у минулорічних терактах в Мубаї пред"явили звинуваченням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі