неділя, 08 липня 2007 10:38

Підозрюваний в британських терактах був знайомий із засудженим терористом

Кафіл Ахмед, що знаходиться в лікарні з опіками 90% поверхні тіла після теракту в Глазго, був знайомий з терористом, засудженим у Великобританії за намір висадити пасажирський літак.

Індієць понайомився з уродженцем Алжиру Аббасом Бутрабом під час навчання в Королівському університеті в Белфасті між 2001 і 2004 роками. Бутраб очолював осередок "Аль-каїди", який вів підготовку до терористичної діяльності в Республіці Ірландія і в Північній Ірландії. Ахмед входив в ту ж організацію.

Бутраб був арештований в 2003 році, а два роки опісля засуджений за викачування інформації про підготовку теракту в літаку. На процесі експерт ФБР заявив, що виявлені у підсудного диски містили інструкції по збірці вибухового пристрою, який можна пронести на борт повітряного судна і висадити під час польоту.

Таким чином, принаймні один з причетних до підготовки теракту в Глазго раніше потрапляв у поле зору британських спецслужб, але після того, як Бутраба засудили до шести років в"язниці, потенційним терористом цікавитися перестали.

Деякі з восьми затриманих за організацію терактів в Лондоні і Глазго наводили довідки про можливість працювати в системі охорони здоров"я США, додає The Observer.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний в британських терактах був знайомий із засудженим терористом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі