понеділок, 17 січня 2011 10:10

Підозрюваних у підриві церкви запорізьких паламарів залишили під вартою

Підозрюваних у підриві церкви запорізьких паламарів залишили під вартою

У неділю відбулося перше засідання у "справі паламарів", на яке були доставлені підсудні. Воно тривало близько чотирьох годин. Суд так і не звільнив підозрюваних з-під арешту на підписку про невиїзд.

Нагадаємо, двоє запорізьких паламарів - 25-річні Євген Федорченко та Антон Харитонов та його 30-річний брат Сергій Дьомін, звинувачуються у підриві Свято-Покровського храму 28 липня минулого року, коли загинула черниця (чоловікам загрожують довгі терміни ув'язнення аж до довічного).

"Я вперше за півроку побачила своїх синів, - емоційно розповідає мати двох арештантів Ольга Дьоміна. - До них приставили аж 15 конвоїрів. Сергій і Антон змінилися за ці місяці. Антон схожий на зацькованого звіра. На жаль, суд не звільнив їх з-під арешту на підписку про невиїзд (про це просив захист. - ред.)".

Дьоміна не виключає, що найближчим часом проти адвокатів Харитонова, Федорченко і проти неї самої порушать кримінальну справу за розголошення інформації досудового слідства, пише "Сегодня".

У прокуратурі області повідомили, що якщо Ольга Дьоміна вбачає у діях міліції порушення, то їй потрібно звернутися до них із заявою, на яке прокурори неодмінно відреагують. Наступне засідання суду - 28 січня.

Нагадаємо, 28 липня у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі пролунав вибух. Постраждали дев'ять людей, в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Біля дверей храму було приведено в дію безоболонковий вибуховий пристрій. Вибух за потужністю був еквівалентний 300 грамам тротилу, - за даними слідчих.

Було порушено кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Невдовзі були затримані підозрювані - паламар Євген, колишній паламар Антон та його брат Сергій. Правоохоронці заявили, що вони зізналися у скоєному, проте пізніше адвокати затриманих звинуватили міліцію у застосуванні тортур для якомога швидшого розкриття справи. Один із затриманих навіть заявив про погрози зґвалтувати його, якщо не зізнається.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у підриві церкви запорізьких паламарів залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі