четвер, 08 листопада 2007 08:21

Підліток, що влаштував бійню у фінській школі, помер в лікарні (ФОТО)

18-річний злочинець, що влаштував стрілянину в школі фінського міста Туусула, помер в ніч на четвер.

Ім"я злочинця - Пекка-Ерік Аувінен. В середу вечером Аувінен відкрив на території школи стрілянину з пістолета, убивши п"ятьох молодих людей, двох дівчат і викладачку. Ще один учень був поранений, а декілька десятків чоловік отримали різні травми, коли в паніці намагалися покинути будівлю школи.

Розстрілявши людей, злочинець спробував покінчити життя самогубством, вистріливши собі в голову. Не дивлячись на важке поранення, він зумів прожити ще декілька годин і помер в міській лікарні, куди був доставлений з місця злочину.

В ході розслідування інциденту з"ясувалося, що майбутній вбивця два тижні тому розмістив на сайті YouTube декілька відеороликів з своєю участю, в яких безпосередньо повідомив про план влаштувати стрілянину в школі. У одному з роликів злочинець, що виступав під ім"ям Sturmgeist89, був зображений з пістолетом в руках, з якого 7 листопада він розстріляв учнів. Відеокліпи були видалені адміністрацією YouTube у зв"язку з порушенням правил користування сервісом, повідомляє сайт газети Helsinki Sanomat.

Зараз ви читаєте новину «Підліток, що влаштував бійню у фінській школі, помер в лікарні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі