вівторок, 03 липня 2007 15:22

Підлітки грали з п"ятьма кілограмами ртуті в Керчі

Підлітки знайшли п"ять кілограмів ртуті в покинутому заводському цеху в Керчі і використовували рідкий метал для гри, повідомив представник прес-служби кримського управління міністерства надзвичайних ситуацій України у вівторок.

За його словами, в понеділок в другій половині дня в керченське управління МНС звернулася жінка, яка виявила ртуть на кришці каналізаційного люка у дворі будинку.

"Люди бачили, як декілька місцевих хлопців носили ртуть по вулиці в пляшці. Підлітків (від 12 до 14 років) знайшли, вони розповіли, що брали ртуть в електроцеху колишнього залізорудного комбінату. Електроцех зараз не працює і не охороняється", - сказав співбесідник.

Хіміки МНС виявили в приміщеннях електроцехи розлиту по підлозі ртуть і декілька ртутних термометрів для промислового використання.

"Демеркуризація продовжувалася майже три години. Було зібрано більше п"яти кілограмів небезпечного металу", - сказав представник прес-служби, передають Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки грали з п"ятьма кілограмами ртуті в Керчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі