середа, 28 березня 2007 13:37

Підлітки допомогли затримати вбивцю в Ялті

У Ялті завдяки винахідливості кількох дітей і оперативності міліціонерів затримали грабіжника, який скоъв вбивство у Миколаївській області. Про це повідомляє прес-служба МВС України в АР Крим.

У 2003 році 23-річний житель Миколаївської області відсидів у в"язниці за грабіж, здійснений в Євпаторії. Повернувшись у рідні краї, знову зайнявся беззаконням. Знову вкрав і попався. Коли вийшов на свободу, відшукав обкрадену ним людину і вирішив помститися за те, що потерпілий звернувся в міліцію і посадив його за грати. І помстився – сталося вбивство. З місця події він прихопив з собою дві з половинної тисячі гривень, що належали його жертві. Намагаючись сховатися, зловмисник попрямував на Південне узбережжя - до Ялти.

Там познайомився з місцевим жителем і розмістився у нього удома. Не знайшовши іншого способу, як роздобути гроші, грабував беззахисних пані, що прогулюються ялтинськими вулицями. Нападав без будь-якого плану, де і як виходило. Якось вирвав сумочку у немолодої жінки серед білого дня. У інші дні виходив на полювання увечері. За три місяці цього року зловмисник напав на шістьох жінок.

Здобиччю грабіжника були, в основному, мобільні телефони і гроші, що знаходяться в гаманцях жертв. Продаючи награбоване, рецидивіст отримував гроші, які розтрачував на своє безцільне життя, купував випивку і закуску. Невідомо, як довго продовжувалася б його злочинна діяльність, якби одного разу він не вчинив замах на мобільний телефон ялтинського підлітка. Він попросив у хлопчика мобільний, щоб терміново подзвонити, а потім сховався. Але хлопчик добре запам"ятав шахрая.

24 березня кілька хлоп"ят підбігли до співробітників міліції, що чергували на ялтинському ринку. В один голос почали розповідати, що тільки що бачили того самого чоловіка, що вкрав у одного з них телефон. Оперативно затримавши підозрюваного, правоохоронці направили його в 1-й міський відділ Ялтинської міліції. Там і з"ясовувалися всі подробиці його злочинного життя, за які тепер зловмисникові обов"язково доведеться відповісти.

Грабіжник заарештований. Правоохоронці ведуть слідство, передає Главред.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки допомогли затримати вбивцю в Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі