Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 12:16

Підірвали президента лікеро-горілчаної компанії "Салют" у Москві

У Москві в середу підірвали президента лікеро-горілчаної компанії "Салют" Олега Гіоєва. Від вибуху також постраждали випадкові люди: загинув продавець з торгового намету, ще троє чоловік отримали поранення. У прокуратурі вважають, що причину вбивства Гіоєва потрібно шукати в заплутаних взаєминах підприємця з дистриб"юторами його продукції.

Вибух прогримів приблизно опівдні біля будинку номер 1 на Шмітовському проїзді, коли бізнесмен входив до свого московського офісу. Гіоєва вбило на місці. Вибуховою хвилею йому відірвало ногу, крім того, він отримав численні осколкові поранення.

Від вибуху постраждали і випадкові люди. У Боткінськую лікарню з важкими осколковими пораненнями госпіталізували Андрія Губарькова і Михайла Гаврілова. Вони працювали в торговій палатці "Хачапурі" поряд з офісом бізнесмена. Через декілька годин Михайло Гаврілов помер. Важкі поранення отримали двоє випадкових перехожих Андрій Джигін і Сергій Алабишев. Їх життя, за словами лікарів, зараз поза небезпекою.

Вибух також пошкодив п"ять автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ, спрацював вибуховий пристрій потужністю від 300 до 500 грамів в тротиловому еквіваленті, який було закладено в припаркований поруч мотоцикл. Злочинці використали болти і гайки як елементи для ураження.

Прокуратура Центрального округу Москви порушила кримінальну справу за другою частиною статті 105 ККРФ ("Умисне вбивство загальнонебезпечним способом") і статті 223 КК РФ ("Незаконне виготовлення вибухового пристрою"), передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Підірвали президента лікеро-горілчаної компанії "Салют" у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути