пʼятниця, 18 травня 2007 15:16

Підірвали одну з найстаріших мечетей Індії. П"ятеро людей загинуло

У столиці індійського штату Андхра-Прадеш - місті Хайдарабад - підірвана бомба біля входу в мечеть Мекка Масджід, яка є однією з найстаріших і шостою по величині в Індії.

За попередніми даними, в результаті підриву саморобного вибухового пристрою загинули п"ятеро людей, багато прихожан отримали поранення. У поліції заявили, що відразу ж після теракту поряд з храмом були виявлені і знешкоджені ще дві бомби.

За повідомленням агентства ANI, постраждали 15 людей, проте кількість жертв може зрости. Вибух біля мечеті викликав обурення у прихожан - в поліцію полетіло каміння, а ті у відповідь застосували сльозоточивий газ. Відповідальність за вибух ніхто на себе не взяв, влада також поки не висуває ніяких припущень про організаторів теракту.

Мечеть Мекка Масджід будували з 1617 по 1694 роки за наказом короля Абдулли Кутаба Шаха з блоків чорного граніту. У центральну арку була вставлена невелика червона цегла, привезена з Мекки. Храм може вміщати до трьох тисяч віруючих і ще 10 тисяч можуть молитися в його дворі, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Підірвали одну з найстаріших мечетей Індії. П"ятеро людей загинуло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі