середа, 01 жовтня 2008 13:24

Під завалами російської школи загинуло 5 дітей (ФОТО)

 
Прокуратура Оренбурзької області почала перевірку за фактом НП в школі селища Беляївка, де загинули 5 школярів, повідомив заступник прокурора області Сергій Бережицький. За його словами, "на місце події виїхав виконуючий обов"язки прокурора Оренбурзької області Сергій Тебельський, під керівництвом якого розпочата перевірка за фактом НП, передає ИТАР-ТАСС.

Обвалення трьох сходових прольотів в школі селища Беляївка сталося в середу о 09:30 під час проведення будівельних робіт. Попередня площа обвалення склала 250 квадратних метрів. Рятувальники, які прибули на місце події, евакуювали зі школи 342 дитину, 32 викладача, а також будівельників. З-під завалів рятувальники витягнули 6 людей, 4 з яких госпіталізовані.

Рятувальники завершують роботу з розбору завалів. Відомо, що під завалами немає дітей, повідомив РИА Новости телефоном представник прес-служби регіонального МНС. "Роботи з розбору завалів поки не завершені, теоретично там ще можуть знаходитися люди. Проте точно відомо, що під завалами немає дітей, оскільки перевірені відповідні списки", - сказав співбесідник агентства.

За його словами, зараз до місця НП доставлені пошукові собаки регіонального МНС, які приступили до обстеження завалів. За даними МНС, на розборі завалів працюють більше 100 осіб - рятувальники і співробітники місцевого відділу внутрішніх справ, задіяно 16 одиниць техніки.

Тим часом, як повідомив представник Слідчого комітету при прокуратурі РФ, за фактом обвалення школи порушено кримінальну справу за статтею 216 КК РФ (порушення правил безпеки під час проведення гірських, будівельних та інших робіт). Стаття 216 КК РФ передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Глава СКП РФ Олександр Бастрикін направив на місце події групу криміналістів з центрального апарату Слідчого комітету.

Як повідомив представник слідчого управління СКП РФ по області, в школі проводилися роботи зі зміцнення наріжної стіни. "Велися роботи зі зміцнення наріжної стіни", - сказав співбесідник агентства, уточнивши, що, за попередніми даними, саме ця стіна і обрушилася.

Школа була побудована в 1964 році. Капітального ремонту в будівлі відтоді не було.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Під завалами російської школи загинуло 5 дітей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі