пʼятниця, 07 вересня 2007 20:00

Під завалами будинку в Баку знайшли тіла 25 загиблих

Співробітники МНС Азербайджану завершили пошукові роботи на місці аварії недобудованого будинку в центрі Баку, який обрушився 28 серпня. Всього під завалами були виявлені тіла 25 загиблих.

Ще четверо, як повідомлялося раніше, були поранені в результаті аварії. Троє з них вже виписані з лікарні. На місці події в даний час продовжується розчищення завалів.

У число загиблих, крім будівельників, які проводили в будівлі обробні роботи, потрапили перехожі, що опинилися біля будинку у момент аварії. Уряд Азербайджану 5 вересня виділив компенсації жертвам аварії: поранені отримають по три тисячі манатов (близько 3,5 тисяч доларів), сім"ї загиблих - по десять тисяч манатов (близько 12 тисяч доларів).

За попередніми даними, які надала прес-служба МНС республіки, будівля звалилася через нерівномірну посадку фундаменту, а також порушення, допущені при веденні будівельних робіт.

У зв"язку з аварією прокуратура Азербайджану порушила кримінальну справу по статті про порушення норм безпеки при будівництві. Було затримано четверо співробітників будівельної компанії "Мутефеккир", зокрема її генерального директора, а також представника міської адміністрації Баку, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Під завалами будинку в Баку знайшли тіла 25 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі