четвер, 26 липня 2012 12:09

Під Львовом знешкоджували терористів
24

Американці відзначили високу "технічність" українських вояків
Фото: Фото: Павло Паламарчук
У навчанні взяли участь 8 країн
Своїм досвідом зокрема поділилися представники румунської, польської, сербської та грузинської армій

На Яворівському полігоні, що за 50 кілометрів від Львова, проходять міжнародні україно-американські навчання "Репід Трайдент — 2012". Окрім двох країн учасниць у них також задіяні військові з Молдови, Польщі, Сербії, Грузії, Македонії та Румунії. Це двотижневе навчання є одним із найбільших заходів міжнародного військового співробітництва у цьому році. Усього в ньому задіяно близько 1400 військовослужбовців. Тематикою навчань є виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операцій повного спектру. Вони включають в себе дії підрозділів у наступі та обороні. За основу сценарію "Репід Трайдент" розробниками взято умови в афганській провінції Забул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранський генерал заявив про готовність знищити 35 баз США на Ближньому Сході

"Українські військовослужбовці досить технічні, - розповіла молодший сержант збройних сил Америки Елла Демчук. - В нас багато схожого. Єдиний недолік українців - в технічному плані. У вас все ще з радянської доби. В Америці солдати мають зброю останньої розробки. Але це легко пояснити, бо наша країна воює. Тому ми повинні весь час поновлювати свою техніку. Сама я родом з Червонограда. Сім'я емігрувала в Америку коли мені було 14 років. У військо пішла через те, що проходження служби дає багато переваг. Так я навчаюся безкоштовно на медичну сестру. Вступати в армію можна вже з 17 років з дозволу батьків."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черчилль не писав про свій порятунок в Англо-бурській війні

Під час практичних завдань польські військові продемонстрували як знешкоджувати терористів в будинках. Свою операцію вони проводили разом із молдавськими колегами. Македонські військовослужбовці продемонстрували евакуацію поранених із точки бойових дій. Також було проведено висадку сил підтримки із гвинтокрила на льоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочинається весняний призов

"Сюди ми привезли одну піхотну роту, це близько ста чоловік, - розповів бригадний генерал молдавської армії Віталій Стоян . - Це вже вп'яте ми беремо участь в цих навчаннях. Для нас це дуже важливо. Адже наші військові отримують тут великий та неоціненний досвід. За ці роки вже близько 300 військовослужбовців пройшли через ці навчання. Через те, що ми сусіди у нас спільний менталітет та мислення. За останні три роки популярність армії в Молдові зросла. Навіть довіра населення до нас теж збільшилася. Ми на другому місці після церкви. В багатьох колишніх країнах Радянського Союзу було втрачено патріотичне виховання молоді. Але в нас зараз іде реабілітація в цьому напрямку. Перш за все, військова служба патріотичний обов'язок кожного. Крім того, хто не пройшов службу не може виїхати за кордон, обіймати певні посади. Для студентів вузів існують військові кафедри. Служба в нашій армії триває один рік."

Зараз ви читаєте новину «Під Львовом знешкоджували терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі