субота, 13 листопада 2010 13:39

Під Львовом люди перуть і миються вночі

Під Львовом люди перуть і миються вночі

Три тижні не мають води жителі селища Оброшино Пустомитівського району на Львівщині. Згорів насос, що закачує воду. Його досі не полагодили. Замінили іншим, але старим, малої потужності.

Оброшино розташоване за 5 км від Львова. Тут багато 5-поверхівок. Найбільша проблема в людей, що живуть на верхніх поверхах.

"То важко собі навіть уявити, як ми живемо, - розповіла жителька селища Наталя. Мешкає на 4 поверсі будинку на пр. Вольського. – Хто ще на першому поверсі живе – то хоч по краплині воду в баняки набрати може. А в нас води нема зовсім. Хіба вночі з крана цюркотить цівка. Я щоночі встаю о 2.30. Мию посуд, перу, набираю воду в баклажки. О 5.30 вода вже пропадає. Тоді лягаю на годинку спати – і на роботу. Добре, що дитині вже чотири роки і в садок ходить. А сусідка з двома малюками у декреті сидить. А дітей увесь день і мити, і годувати треба. Ось нині субота. Кожен має якусь хатню роботу. А води нема навіть на перших поверхах".

Головує в селищі Орест Вовчко. На виборах 30 жовтня його обрали на другу каденцію. В Оброшино подейкують, серед претендентів на сільського голову не було гідних кандидатів.

Поломки всюди бувають – у Львові, в Києві, - розповів Gazeta.ua Вовчко. - А в нас вже й не така страшна біда. Уночі вода ж є. Сім'ї з дітьми страждають? Ну, знаєте, є такі діти, що міняють собі ніч на день. Зараз насос ремонтують в майстерні. Коли буде готовий – не від мене залежить.

Зараз ви читаєте новину «Під Львовом люди перуть і миються вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі