четвер, 02 серпня 2007 14:47

Під Донецьком закладуть церкву в роковини катастрофи російського літака

Пам"ятна стела та гранітний хрест на згадку про загиблих в катастрофі літака ТУ-154 22 серпня 2006 року будуть відкриті в роковини трагедії під Донецьком.

"Стела вже встановлена на місці трагедії, зараз там ведуться завершальні роботи. Готовий і гранітний хрест, який буде встановлений на горі. Крім того, українська сторона за свій рахунок відремонтувала дорогу до найближчого населеного пункту", - повідомив голова петербурзької громадської організації "Перерваний політ" Георгій Єфіменко.

За його словами, стела виконана у вигляді уламка крила літака, на якому вказаний бортовий номер того, що розбився ТУ-154, - RA-85185. Окрім стели і гранітного хреста на місці трагедії будуть встановлені і гранітні плити з іменами всіх загиблих 22 серпня 2006 року в катастрофі.

"Сьогодні пройшла церемонія освячення цих плит. Найближчим часом вони будуть відправлені до Донецька на спеціальному автомобілі у супроводі фахівців заводу, на якому вони були зроблені. Думаю, що вже 10 серпня вони будуть змонтовані на місці катастрофи", - сказав Єфіменко.

Він також повідомив, що в роковини авіакатастрофи в сусідньому з населеним пунктом Суха Балка селищі буде закладена церква на згадку про жертви катастрофи. Вона будуватиметься на пожертвування родичів загиблих і місцевих жителів. Проект церкви готуватиметься в Петербурзі, а місце під її будівництво було знайдене з благословення місцевої єпархії. "Я сподіваюся, що вже в 3-5 роковини церква буде побудована, хоча, звичайно, все залежить від фінансування", - додав Єфіменко.

Голова громадської організації також розповів, що в роковини трагедії на Україну відправляться родичі загиблих.

Літак ТУ-154 "Пулковських авіаліній", що слідував по маршруту Анапа-Петербург, зазнав аварії 22 серпня 2006 року в 45 км. від Донецька. Hа його борту було 160 пасажирів і 10 членів екіпажа. Всі вони загинули, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком закладуть церкву в роковини катастрофи російського літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі