середа, 31 жовтня 2007 09:46

Під час підриву боєприпасів пошкодили житлові будинки на Рівненщині

13 армійський корпус призупинив утилізацію боєприпасів на Рівненському військовому полігоні. Про це повідомив голова Рівненської обласної держадміністрації Віктор Матчук.

За його словами, 29 жовтня відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Рівненської області.

Комісія доручила компанії "Трансімпекс", яка утилізує боєприпаси на полігоні, надати державній екологічній інспекції в Рівненській області й обласній санепідемстанції робочий проект утилізації звичайних видів боєприпасів шляхом підриву та території полігона й вирішити питання відшкодування населенню нанесених підривами збитків.

Комісія також звернулася до прокуратури Рівненської області із проханням провести розслідування проведення утилізації, а також вжити заходів для відшкодування моральних і матеріальних збитків населенню.

Питання про поновлення утилізації комісія розгляне тільки після висновків прокуратури.

Матчук також зазначив, що у разі порушень при проведенні утилізації, облдержадміністрація звернеться до Міністерства оборони із проханням розірвати договір з компанією "Трансімпекс".

До кінця 2007 компанія має намір утилізувати на Рівненському полігоні 520 тонн боєприпасів.

Раніше голова Рівненської ОДА звернувся до 13 армійського корпусу Збройних Сил із проханням припинити утилізацію боєприпасів шляхом підриву на Рівненському військовому полігоні через ушкодження житлових будинків у прилеглих населених пунктах.

Через вибухи на полігоні 22-23 жовтня були пошкоджені житлові будинки, господарські приміщення, школи й об"єкти соцкультпобуту в прилеглих селах, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Під час підриву боєприпасів пошкодили житлові будинки на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі