неділя, 06 квітня 2008 15:23

Під час естафети Олімпійського вогню в Лондоні відбулися зіткнення

У Лондоні на шляху проходження естафети олімпійського вогню відбулося декілька зіткнень поліції з проттибетськими маніфестантами. Перша сутичка виникла відразу після старту на стадіоні Уемблі, де було затримано троє маніфестантів. Всього, за даними поліції, арештовано 10 чоловік.

Олімпійський вогонь знаходиться в щільному оточенні близько 30 добре підготовлених представників країни-організатора Олімпіади в Пекіні, а також охоронців порядку на велосипедах і мотоциклах.

Проте і такі запобіжні засоби не перешкодили одному з маніфестантів при наближенні вогню до центру Лондона майже впритул підібратися до факела і схопити його. Проте при спробі вирвати його, поліція факелоносця  повалила нападника на асфальт і скрутила йому руки.

За даними столичних вартових порядку, близько тисячі представників різних протибетських і антикитайських організацій мають намір сьогодні провести акції протесту під час лондонської естафети. Найбільше число поліцейських зосереджене зараз біля Британського музею, де встановлені численні бар"єри. Там очікується одна з найбільших маніфестацій.

Всього в операції по забезпеченню охорони естафети беруть участь більше 2 тис. охоронців порядку. Боб Бродхерст, що очолює операцію з Скотленд-ярду попередив, що протизаконні вилазки, спроби перешкодити проведенню естафети рішуче усікатимуться, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Під час естафети Олімпійського вогню в Лондоні відбулися зіткнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі