середа, 03 вересня 2008 11:16

Під час демонстрації проти війни в Іраку люди непритомніли (ФОТО, ВІДЕО)
13

В понеділок в Сент-Полі, де проходить з"їзд Республіканської партії, відбулася багатотисячна демонстрація протесту. Але атмосфера на площі перед Міннесотським Капітолієм була швидше фестивальною - учасники розмахували прапорами і викрикували гасла проти продовження війни в Іраку.

Демонстранти з"їхалися зі всіх кінців США, щоб взяти участь в організованому протесті, запланованому на час Республіканського номінаційного з"їзду.

"Наші вимоги включають три пункти: негайне виведення всіх наших військ з Іраку, матеріальна компенсація населенню і уряду Іраку і допомога та медична страховка всім ветеранам Іракської війни", - заявив Джеймс Гілліган, колишній морський піхотинець, який страждає на посттравматичний стрес. Повернувшись з Іраку і звільнившись зі служби, він став бездомним. Нещодавно Гілліган приєднався у Філадельфії до суспільства "Ветерани проти війни".

Не дивлячись на те, що через ураган Густав програма Республіканського з"їзду була змінена, декілька тисяч демонстрантів під пекучим сонцем продовжили марш протесту. За словами Лу Альварадо з Міннесоти, незважаючи на те, що Сент-Пол надав гостинність з"їзду Республіканської партії, не всі в цьому штаті згодні з політикою цієї партії:

"Я хочу, щоб світ знав - багато людей проти цієї війни. Багато жителів Міннесоти проти війни і проти адміністрації президента Буша. І ми тут не для того, щоб пройтися. Я тут для того, щоб мій голос, голоси всіх нас були почуті".

В понеділок в Сент-Пол були стягнуті посилені наряди поліції, екіпіровані для боротьби з вуличними безладами. Раніше під час поліцейських рейдів було заарештовано активістів анархічної організації, що іменує себе "Комітет вітання Республіканської партії".

За словами представника поліції, це угрупування підозрюється в підготовці акцій, здатних призвести до порушення транспортного сполучення та нанесення збитку. Поліція була готова застосувати сльозогінний газ у разі актів насильства, але це не знадобилося. В цілому, марш пройшов мирно.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Під час демонстрації проти війни в Іраку люди непритомніли (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі