вівторок, 23 жовтня 2007 08:42

Під час безладів у Будапешті постраждали п"ятеро людей (ФОТО)

 

П"ятеро постраждалих, з яких один поліцейський, три журналісти і один демонстрант - такий підсумок безладдя, що завершилося минулого вечора в центрі Будапешта. Їх призвідниками були учасники маніфестації, яка відбулася напередодні чергової річниці подій 1956 року.

Близько двох тисяч чоловік відправилися напередодні увечері маршем з центральної площі Свободи до будівлі Національної опери, де проходив урочистий захід, приурочений до пам"ятної дати. На ньому виступив прем"єр-міністр Ференц Дюрчань.

Поліція заздалегідь блокувала підступи до опери. Однак, на деяких довколишніх вулицях відбулися сутички.

Демонстранти закинули поліцейських петардами і пляшками із запалювальною сумішшю, перекинули і підпалили автофургон. У відповідь правоохоронці застосували гранати із сльозоточивим газом і водомети.

Серед постраждалих у безладді опинилися фотокореспондент агентства Reuters і двоє його колег з місцевих газет: "Непсабадшаг" і "Непсава". За наявними даними, в жодного з постраждалих поранення не дуже серйозні, передає "Newsru".

Зараз ви читаєте новину «Під час безладів у Будапешті постраждали п"ятеро людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі