Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 18:15

Під час бесіди з Папою Саркозі милувався своєю звабливою дружиною (ФОТО)
15

Папа Римський Бенедикт XVI прибув сьогодні до Парижа. Президент Франції Ніколя Саркозі та його дружина Карла Бруні особисто вітали понтифіка.
Фото Reuters

Почесна варта, що вишикувалася уздовж килимової доріжки в паризькому аеропорту Орлі, салютувала Римському Первосвященикові, оркестр виконав гімни Ватикану та Франції.

На зустрічі в аеропорту були присутні представники Католицької церкви у Франції, зокрема архієпископ Парижа АндреВен-Труа. У поїздці Папу супроводжує державний секретар (глава уряду) Святого Престолу кардинал ТарчізіоБертоне та інші католицькі ієрархи.

"Я люблю Францію, велику французьку культуру та мистецтво", - сказав Папа під час своєї прес-конференції, знаходячись ще на борту літака.

З аеропорту кортежі Бенедикта XVI та французького президента під посиленою охороною попрямували в Єлісейський палац, де понтифік та Ніколя Саркозі провели бесіду про "положення релігій у Франції".

Потім Папа виступить з промовою в паризькому Коледжі бернардинців у присутності 700 видатних діячів культури та релігії. Увечері понтифік очолить богослужіння в Соборі Паризької Богоматері, а в суботу вранці виконає месу на площі перед Будинком інвалідів в самому центрі французької столиці.

Центральним пунктом візиту Бенедикта XVI стане священне місто Лурд на півдні країни, де згідно переказу 150 років тому сталося явлення Пресвятої Діви Марії. Туди Папа Римський прибуде 13 вересня.

Тим часом на спільній з Папою прес-конференції в Елісейському палаці президент Ніколя Саркозі заявив, що Франція як світська держава вітає візит понтифіка, повідомляє NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «Під час бесіди з Папою Саркозі милувався своєю звабливою дружиною (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути