вівторок, 29 травня 2007 18:58

Петлюра та Шухевич можуть стати Героями України

Рівненська обласна рада на своїй сесії 25 травня звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням про присвоєння звання Героя України головнокомандуючому Української повстанської армії Роману Шухевичу, а також главі Директорії Української Народної Республіки Симону Петлюрі посмертно.

Про це сказано в рішенні сесії.

"...присвоєння звання Героя України буде увіковіченням героїчного подвигу в боротьбі за волю українського народу в 65-у річницю створення УПА...", - сказано в зверненні.

Депутати також просять Президента присвоїти звання Героя України командирові УПА "Поліська Січ" Тарасу Боровцю (Бульбі) і головному командирові УПА-Північ Дмитру Клячковському (Климу Савурі).

У травні Львівська облдержадміністрація ініціювала присвоєння звання Героя України головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу посмертно.

У березні Волинська облрада також просила Ющенка присвоїти звання Героя України посмертно головнокомандуючому УПА Шухевичу, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Петлюра та Шухевич можуть стати Героями України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі