вівторок, 10 липня 2007 09:12

Петербурзький депутат запропонував проводити гей-паради в день десантника

У понеділок депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Олег Нілов запропонував прийняти загальноміський закон про проведення будь-яких гей-парадів 2 серпня, тобто в день Повітряно-десантних військ.

Як повідомляє прес-служба партії "Справедлива Росія", керівником регіонального відділення якої є Нілов, ініціативу підтримали депутати від ЛДПР, КПРФ і "Єдиної Росії".

Проте представники гей-спільноти назвали ініціативу депутата "дурним і старим жартом".

– Пани гомофоби нічого нового не вигадали, і це свідчить про їх інтелектуальний рівень, – заявив один із гей-активістів Санкт-Петербурга Ігор Петров у інтерв"ю радіостанції "Эхо Москвы".

Крім того, підкреслив Петров, поки ніхто гей-парад у Санкт-Петербурзі проводити не збирається. Тим часом, за даними інформагентств, можливість влаштувати акцію обговорюється із квітня 2007 року.

Раніше повідомлялося, що представники секс-меншин пропонували властям міста декілька дат і місць проведення ходи і нещодавно заявили про намір провести гей-парад 8 вересня, в день початку блокади Ленінграда.

Міські власті у зв"язку з цими повідомленнями нагадали гей-активістам, що, захищаючи свої права, їм не слід влаштовувати провокації. У комітеті з правопорядку і законності повідомили, що дозвіл на гей-парад 8 вересня секс-меньшини не отримають, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Петербурзький депутат запропонував проводити гей-паради в день десантника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі