пʼятниця, 05 жовтня 2007 11:41

Першу премію імені Політковської вручили чеченській журналістці

Першу щорічну премію імені Ганни Політковської вручено чеченській журналістці і правозахисниці Наталії Естеміровій. Премією нагороджують жінок, що проявили себе у правозахисній діяльності у зонах воєнних  конфліктів. Вручення нагороди пройшло у  Лондоні.

Виступаючи на церемонії вручення премії, Естемірова заявила, що отриману нагороду вона має намір витратити на правозахисну діяльність. "Ганна Політковська ще за життя перестала бути просто журналістом або правозахисником. Вона була захисником людей", - сказала Наталія Естемірова.

"Ганни немає в живих, але виходить, що вона працює і як і раніше допомагає людям", - говорить правозахисниця. Вона також нагадала, що порушення прав людини у Чечні і Інгушетії - викрадання, вбивства і тортури - продовжуються, і мир не повинен забувати про це.

Премія імені Ганни Політковськой була установлена спеціальним фондом за підтримки багатьох відомих політиків і громадських діячів. Серед них Вацлав Гавел, Збігнев Бжезінський, Ванесса Редгрейв, Сергій Ковальов, Володимир Буковській, Людмила Алексєєва, Олексій Симонов, Юз Алешковський, лорд Джадд.

Напередодні невелика площа на території римської вілли Памфілі була названа ім"ям Ганни Політковської. На церемонії відкриття пам"ятного знаку були присутні мер Вальтер Вельтроні і дочка журналістки Віра. На церемонії також були присутні представники російського посольства і співробітниця "Нової газети", у якій працювала Політковська, Зоя Ерошок.

Кореспондент "Нової газети" Ганна Політковська була застрелена у під"їзді свого будинку у центрі Москви 7 жовтня 2006 року.

Раніше у  Москві в концертному залі "Жовтень" відбулася урочиста церемонія вручення премії Артема Боровіка. Журналістка Ганна Політковська була посмертно нагороджена премією Артема Боровіка за мужність, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Першу премію імені Політковської вручили чеченській журналістці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі