четвер, 24 квітня 2008 12:26

Першим президентом Євросоюзу може стати Ангела Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель гідна стати першим ефективним президентом Євросоюзу, вважає колишній президент Франції і головний розробник проекту Конституції ЄС Валері Жіскар д"Естен, "Саме вона стояла у витоків великих європейських компромісів, досягнутих минулого року", - сказав політик в інтерв"ю бельгійської газети Le Soir.

Раніше д"Естен висловив думку, що на посту першого президента ЄС потрібний "власний" Джордж Вашингтон. Тому країни ЄС не повинні "помилятися і засмучувати історію Європи з вибором першого президента", відзначає д"Естен

Нагадаємо, що до недавнього часу головним претендентом на пост першого президента ЄС ЗМІ називали колишнього британського прем"єра Tоні Блера. Але шанси Блера помітно знизилися після того, як уряди Великобританії, Франції і Німеччини домовилися не підтримувати його кандидатуру на пост "президента Європи".

Також, згідно повідомленням ЗМІ, в числі претендентів на пост першого президента ЄС прем"єр-міністри Люксембурга, Данії та Ірландії Жан-Клод Юнкер, Андерс Фог Расмуссен та Берті Ахерн, колишній президент Польщі Олександр Квасневський, екс-канцлер Австрії Вольфган Шюссель і колишній прем"єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт.

Крім того, в цьому неофіційному списку недавно опинився і екс-прем"єр Болгарії Сімеон Сакс-Кобург-Готський, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Першим президентом Євросоюзу може стати Ангела Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі