пʼятниця, 08 лютого 2008 13:04

Перший президент Вірменії вимагає призначення нових виборів

 Перший президент незалежної республіки Вірменії, що знов  балотується на цей пост,  Лєвон Тер-Петросян звернувся до Конституційного суду країни з вимогою призначити нові вибори.

Як повідомляє прес-служба Конституційного суду Вірменії, згідно з 52-ою статтею Конституції у разі виникнення для одного з кандидатів в президенти республіки непереборних перешкод вибори відкладаються на двотижневий термін. У разі неусунення цих перешкод, визнаних непереборними, призначаються нові вибори, а голосування проводиться на сороковий день після закінчення зазначеного двотижневого терміну.

Тер-Петросян звинуватив Суспільне вірменське телебачення в "чорному піарі" і створенні нерівних умов для передвиборної агітації в ефірі, що є порушенням ряду статей Виборчого кодексу і закону "Про радіо і телебачення" Вірменії, і подав заяву з вимогою усунути ці перешкоди. Відповідно до заяви кандидата Конституційний суд проводить розслідування. Вибори президента Вірменії призначені на 19 лютого, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Перший президент Вірменії вимагає призначення нових виборів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі