середа, 13 серпня 2008 14:59

Перший обвинувачений з"явився в трибуналі по геноциду в Камбоджі

Перший обвинувачений з"явився в трибуналі Камбоджі, організованому спільно з ООН в 2006 році для розслідування злочинів проти людства режиму "червоних кхмерів".

У міській в"язниці Пномпеня (столиця королівства) в 1975-1979 роках "червоні кхмери" проводили масові тортури. Судді, які розслідують факти геноциду, пред"явили звинувачення колишньому начальникові в"язниці 66-річному Канг Кек Леу на прізвисько "Голландець". Повідомляється, що судовий розгляд почнеться в кінці вересня 2008 року.

"Голландець" став першим звинуваченим учасником геноциду, організованого "червоними кхмерами", відзначає агентство. Минулого року були арештовані чотири високопоставлених чиновників часів комуністичної диктатури 70-х років, але звинувачення їм ще не пред"явлені.

Нагадаємо, комуністичний режим лідера "червоних кхмерів" Пол Пота знищив за чотири роки близько 1,7 мільйонів людей, тобто близько третини населення країни. У січні 1979 року в країну були введені в"єтнамські війська. Маоїсти сховалися в джунглях і перейшли до тактики партизанської війни. Війська В"єтнаму були виведені з країни в 1989 році, але активність партизан пішла на спад тільки після смерті Пол Пота в 1998 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Перший обвинувачений з"явився в трибуналі по геноциду в Камбоджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі