неділя, 17 червня 2012 14:45

Перший на Рівненщині пам'ятник Бандері встановлять у день Незалежності

Перший на Рівненщині пам'ятник Бандері встановлять у день Незалежності
Здолбунівська вуличка ФОТО: zdolbunov.org.ua

У місті Здолбунів Рівненської області буде відкрито пам'ятник лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері.

Як очікується, урочиста церемонія відбудеться 24 серпня - в день незалежності України.

Пам'ятник Степану Бандері пропонують поставити ближче до центру в сквері біля церкви УПЦ МП, або на околиці міста в районі райлікарні по вулиці названій на його честь.

"Ми звернулися до мешканців за підтримкою, аби владі не вдалося викинути нас із пам'ятником героєві на околицю райцентру. Пам'ятник нашому видатному політику та патріоту в Здолбунові буде й люди зроблять для цього все необхідне. Це - наша відповідь на антиукраїнську політику влади, зокрема, ганебне скасування Степану Бандері звання Героя України", - говорить Валерій Загородній, депутат міськради від ВО "Свобода".

Це буде двадцятий пам'ятний знак лідеру українських націоналістів в Україні і перший в Рівненській області.

У Рівному розмови про встановлення подібного пам'ятника точаться ще з 2009 року. Так, міський голова Рівного Володимир Хомко свого часу висловив бажання встановити монумент у сквері на розі вулиць Степана Бандери та Чорновола, проте далі розмов справа не зрушилась.

Зараз ви читаєте новину «Перший на Рівненщині пам'ятник Бандері встановлять у день Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі