четвер, 08 травня 2008 16:40

Перший літак з гуманітарною допомогою ООН прибув до М"янми

Перший літак з гуманітарною допомогою, направленою Всесвітньою продовольчою програмою ООН жителям М"янми, постраждалим від сильного урагану, прибув до країни, повідомляє в четвер агентство Ассошиейтед Прес.

Неназваний представник ООН повідомив агентство, що літак прилетів з Італії, і що в четвер до країни прибудуть ще три літаки, які доставлять жителям предмети першої необхідності.

У вівторок головнокомандуючий Збройних сил Таїланду повідомив про те, що уряд М"янми дозволив ВПС США доставляти гуманітарну допомогу в зони, постраждалі від урагану "Наргіз".

За даними влади М"янми, "Наргіз", який обрушився на країну в ніч з 2 на 3 травня, забрав життя 22,5 тисяч людей, ще близько 40 тисяч вважаються зниклими безвісти.

Раніше офіційний представник американського військового відомства Джеф Моррелл заявив, що Пентагон готовий надати допомогу районам, що постраждали від урагану.

За словами Моррелла, всі сили і засоби США, які знаходяться в регіоні, готові надати допомогу.

В даний час надати допомогу М"янмі можуть експедиційна ударна група Essex, флагман сьомого флоту США Blue Ridge, ударна група на чолі з авіаносцем Kitty Hawk, а також авіаносець Nimitz, повідомив Моррелл. Він уточнив, що ударна група Essex має в своєму розпорядженні 23 вертольоти, 19 з яких можуть приймати на борт вантажі. Окрім цього, є у розпорядженні 1,8 тисяч морських піхотинців і три десантні транспорти на повітряній подушці і два звичайних.

Планувати можливу гуманітарну операцію Пентагон і держдепартамент, не дивлячись на відсутність тоді офіційного запиту від уряду М"янми, почали ще шостого травня, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Перший літак з гуманітарною допомогою ООН прибув до М"янми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі