понеділок, 14 січня 2008 18:15

Перший комп"ютер потужністю 1 трлн операцій в секунду створений китайськими ученими

Перший китайський суперкомп"ютер обчислювальною потужністю 1 трлн операцій з плаваючою комою в секунду (1 тера-flops) в минулі вихідні був успішно запущений вченими Науково-технічного університету Китаю.

Як наголошується в повідомленні, комп"ютер був створений на базі процесора Loongson 2F. Комп"ютер, що отримав найменування KD-50-I, є значним кроком китайських учених в створенні ЕОМ з обчислювальною потужністю в 1 квадрілліон операцій з плаваючою комою в секунду (1 пета-flops).

KD-50-I використовуватиметься в дослідженнях і розробках високих технологій в області хімії, географії, авіації і фізики.

Процесор нового комп"ютера, так само як і інше комплектуюче устаткування, були створені компаніями КНР.

Створення суперкомп"ютера займає особливе місце в плані розвитку електронної промисловості КНР, прийнятому Держкомітетом КНР по розвитку і реформам в 2007 році, мовиться в повідомленні китайських ЗМІ, повідомляє ІНТЕРФАКС-КИТАЙ.

Зараз ви читаєте новину «Перший комп"ютер потужністю 1 трлн операцій в секунду створений китайськими ученими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі