неділя, 18 березня 2007 13:13

Перші двопалубні аеробуси летять через Атлантику

Останні приготування і перевірки перед контрольними польотами через Атлантику новинки "Аеробуса " А-380. Два таких суперлайнера піднімуться сьогодні в небо з аеропортів французької Тулузи і німецького Франкфурту. Один візьме курс на Лос-Анджелес, другий, - на Нью-Йорк. На борту першого в США відправляться авіаінженери, техніки, експерти. На борту другого - близько 500 пасажирів - запрошених "Аеробусом" і компанією "Люфтганза".

Фахівцям належить перевірити, чи пристосовано устаткування американських аеропортів до прийому першого в світі двопалубного лайнера-гіганта. Ну і, звичайно, показати своє творіння американським колегам. У США до нового конкурента вітчизняному "Боїнгу" поки ставляться без особливого ентузіазму: на новий А-380 жодної заявки від американських компаній не поступило.

В найближчий день відбудеться ще один контрольно-показовий політ диво-лайнера: цього разу до Китаю, повідомляє сайт Euronews.

Зараз ви читаєте новину «Перші двопалубні аеробуси летять через Атлантику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі