пʼятниця, 26 жовтня 2007 10:52

Перше видання Гаррі Поттера продано на Christie"s за 40 тисяч доларів

Копію першої книги Джоан Роулінг про Гаррі Поттера було продано на аукціоні більш як за 40 тисяч доларів. Видання в твердій палітурці першої книги поттеріани "Гаррі Поттер і філософський камінь", випущене в 1997 році і підписане Джоан Роулінг на звороті титульної сторінки, обійшлося анонімному покупцеві, що взяв участь в аукціоні Christie"s, в 40 тисяч 326 доларів, передає АР.

 За ще один раритет - авторський примірник "Філософського каменя" з друкарською помилкою в прізвищі письменниці (JA Rowling) - покупець заплатив більш як 4 тисячі доларів. Крім того, інтерес викликали два варіанти "Гаррі Поттера і таємної кімнати" - в твердій і м"якій палітурках - обидва з підписом автора. Вони були продані за 2,4 тисячі доларів.

 Відзначимо, на лондонському аукціоні в травні "Філософський камінь", що містив посвяту власникові, був проданий за суму, що перевищила 55 тисяч доларів. Уперше книжка була видана у видавництві Bloomsbury PLC  накладом 500 екземплярів, більшість з яких придбали бібліотеки, що практично унеможливлює хороший стан книжок, відзначає BBC.

 У США книжка вперше була опублікована в 1998 році,  а незабаром хлопчик-чарівник став феноменально популярним. Останнє видання книжки про пригоди Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і фатальні мощі" побачило світ у липні 2007 року й мало неймовірний успіх. Сім частин поттеріани було продано тиражем 400 млн. копій і перекладено 64 мовами миру.

Зараз ви читаєте новину «Перше видання Гаррі Поттера продано на Christie"s за 40 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі