понеділок, 10 грудня 2007 09:47

Переможцем дитячого "Євробачення-2007" став Олексій Жигалкович з Білорусі

Переможцем міжнародного дитячого конкурсу "Євробачення-2007", що завершився в ніч з 8 на 9 грудня у голландському Роттердамі став Олексій Жигалкович з Білорусі.

Це вже друга перемога Білорусі на дитячому "Євробаченні". У 2005 році головний приз цього конкурсу відвезла додому Ксенія Ситнік.

Гран-прі на сцені "Євробачення-2007" Олексію вручали переможниці торішнього конкурсу - сестри з Росії Маша і Настя Толмачеві. Друге і третє місця посіли юні співаки з Вірменії та Сербії.

Олексій і танцювальна команда "All Stars" виконали пісню "З друзями". Вони закривали конкурсну програму "Євробачення", оскільки в результаті жеребкування хлопцям  дістався 17-й номер.

Право представляти Білорусь на дитячому "Євробаченні" 11-річний мінчанин Олексій Жигалкович отримав, перемігши з явною перевагою на республіканському дитячому конкурсі "Пісня для "Євробачення" - за нього проголосували і телеглядачі, і професійне журі.

Пісню, з якою Олексій виступив перед всією Європою, він написав сам. "У мене багато хороших вірних друзів, які не кинуть мене у біді. Тому я вирішив написати про них пісню", - сказав Олексій після своєї перемоги в національному відборі.

Юний артист дуже відповідально підійшов до участі у дитячому "Євробаченні". Щоб не пошкодити голос, Олексій вирішив відмовитися від будь-яких ласощів і у першу чергу від морозива.

Олексій Жигалкович народився 18 квітня 1996 року у Мінську. Він почав співати у 5 років, а складати пісні - у 9. З 10 років він бере участь у спектаклях у Державному музичному театрі, є учасником дитячого вокального ансамблю "Вєрасята" при Молодіжному театрі естради. Олексій - лауреат міжнародних конкурсів "Золотий Цехін" (Італія, 2005), "Слов"янський базар у Вітебську-2006" (Білорусь), "Ми ХХI-й" (Болгарія, 2007).

Вважає "Євробачення" найпопулярнішим конкурсом, де можна проявити себе і прославити свою країну.

У загальноосвітній школі N161 вчиться на "відмінно", улюблені предмети - малювання, математика, природознавство, улюблена книга - "Гарі Поттер", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Переможцем дитячого "Євробачення-2007" став Олексій Жигалкович з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі