пʼятниця, 19 вересня 2008 10:01

Переліт Ту-160 з Венесуели виявився рекордним

Російські стратегічні бомбардувальники Ту-160 під час польоту до Венесуели 10 вересня і назад 18 вересня встановили рекорд за тривалістю польоту для машин цієї моделі, повідомляє РІА Новости з посиланням на заступника командувача Дальньої авіації ВВС Росії Олександра Афіногентова.

Літаки, вилетівши з аеророму Лібертадор поблизу Каракаса, знаходилися в повітрі більше 15 годин. Вони були дозаправлені в повітрі в районі Британії, прийнявши на борт 25 тонн пального.

У Росії Ту-160 "Олександр Молодчий" і "Василь Сенько" базуются на авіабазі в Енгельсі під Саратовом. Переліт до Венесуели 10 вересня зайняв 13 годин. Знаходячись у Венесуелі, вони зробили декілька учбово-тренувальних польотів і виходили на патрулювання східного побережжя Південної Америки.

За словами Афіногентова, польоти відрізнялися від звичайних тільки більшою тривалістю, а також складними метеоумовами по дорозі назад.

Ту-160 літали над нейтральними водами Атлантичного і Північного Льодовитого океанів, їх супроводжували винищувачі НАТО.

У листопаді в територіальних водах Венесуели відбудуться спільні російсько-венесуельські військово-морські вчення, в яких візьмуть участь кораблі Північного флоту, зокрема його флагман, атомний ракетний крейсер "Петро Великий". Очікується, що на час вчень до Венесуели відправляться зокрема російські протичовнові літаки.

Зараз ви читаєте новину «Переліт Ту-160 з Венесуели виявився рекордним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі