понеділок, 10 листопада 2008 16:01

Перегляд журналів з красунями робить чоловіків нещасними

Красиві дівчата в модних чоловічих і жіночих журналах негативно впливають на самооцінку не тільки слабкої статі, але і чоловіків. Саме до такого невеселого висновку прийшли американські учені з університету Міссурі (University of Missouri).

Здавалося б, сильна стать - любителі красивого жіночого тіла - повинні отримувати тільки позитивні емоції від "читання" журналів з відповідними ілюстраціями.

Психологи дійшли висновку, що при перегляді фото з майже ідеальними красунями чоловіки підсвідомо починають підраховувати, який їх рівень привабливості і чи зможуть вони зацікавити подібного партнера в реальності.

"Представники сильної статі розуміють, що їм теж необхідно бути краще (романтичніше, сексуальніше), щоб мати можливість зустрічатися з такими дівчатами, як в журналах", - розповідає провідний дослідник доктор Дженніфер Обрі (Jennifer Aubrey).

Дослідники опитали 77 студентів університету чоловічої статі про їх відношення до себе і своєї зовнішності на початку дослідження і рік потому. З"ясувалося, що чоловічі журнали (заповнені в основному зображеннями жінок) примушують чоловіків серйозно задуматися про власний зовнішній вигляд.

Далі психологи вирішили з"ясувати, які причини такого дивного зв"язку, і провели опитування ще сотні молодих людей. Їх поділили на три групи: одним показали обкладинки чоловічих журналів з дівчатами в бікіні або нижній білизні (з описом їх зовнішності), другим - з доглянутими і добре одягненими чоловіками, третім - нейтральні екземпляри, що оповідають про техніку або фільми.

Після "жіноча" група показала найбільшу заклопотаність власним зовнішнім виглядом, тоді як "чоловіча" - найменшу зі всіх три (тобто навіть менше, ніж "нейтральна").

Учені пішли далі і показали ще 143 випускникам-чоловікам, поділеним на дві групи, розвороти з красунями, а також сторінки, доповнені фотографіями звичайних хлопців, що з ними зустрічаються. В цьому випадку дані не були статистично значущими, але і тут красиве жіноче тіло "підвищувало соромливість" сильної статі (вони рідше наважувалися поспілкуватися з дівчиною або запросити її на побачення).

Може, з цієї причини багато красивих жінок пов"язують свою привабливість з невдачами на любовному фронті?

За матеріалом Membrana

Зараз ви читаєте новину «Перегляд журналів з красунями робить чоловіків нещасними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі