понеділок, 22 лютого 2021 14:10

"Перед смертю не міг говорити" - помер символ одеського Майдану

"Перед смертю не міг говорити" - помер символ одеського Майдану
Володимир Малофєєв під час Революції гідності майже 4 місяці стояв на барикадах в Києві. Коли приїжджав до Одеси, виходив на протести там. Фото: Facebook

24 лютого в Одесі поховають 65-річного Володимира Малофеєва. Був активним учасником Революції гідності та символом одеського Майдану.

"З Володимиром Павловичем познайомився минулої суботи, коли його привезли у госпіталь. В нього діагностували рак жовчовивідних шляхів. Був у вкрай важкому стані, бо довго не лікувався. Медики вже були безсилі йому допомогти. Володимир Павлович помер у лікарні в оточенні друзів. Перед смертю не міг говорити. Ми мовчки потиснули один одному руки", - розповів кореспонденту Gazeta.ua волонтер Андрій Танцюра.

Володимир Малофеєв раніше був актором. Потім працював у туристичній сфері. Під час Революції гідності майже 4 місяці стояв на барикадах у Києві. Коли приїжджав до Одеси, виходив на протести там. З початком війни на Донбасі поїхав на фронт.

"На війні він навчався снайперській справі. Пояснював: "Мотор уже поганий, бігати не можу. Але можу лежати і відстрілювати ворогів". Під Дебальцево він отримав контузію. Після лікування вже не міг піти воювати, бо переніс інфаркт. Залишився в Одесі. Постійно спілкувався з військовими, допомагав волонтерами. До кінця життя займався патріотичним вихованням дітей і молоді. Навчав їх військовій справі", - сказала подруга Яна Титаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труну виносили під оплески: як прощалися із Андрієм Мягковим

"Це була неймовірна людина. З ним завжди було весело і цікаво. Постійно жартував. Він не був зіркою, але тепер всі одесити сумують так, ніби втратили дуже відому людину. Своїм життєвим шляхом, відданістю Україні та щирістю він заслужив любов і повагу", - додала вона.

1 лютого у Львові помер військовий медик, депутат Львівської обласної ради 7-го скликання 60-річний Ігор Ільків. Чоловік боровся за життя після аварії, яка трапилася 29 січня на об'їзній дорозі Львова.

Зараз ви читаєте новину «"Перед смертю не міг говорити" - помер символ одеського Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі