субота, 19 квітня 2008 18:40

Перед операцією пацієнт знеболив сам себе гіпнозом

Хірургічну операцію на правій руці без анестезії переніс 61-річний англієць Алекс Ленкей, який працює гіпнотизером: він вирішив знеболити себе самостійно.

Під час операції, яка тривала 83 хвилини, пацієнт, за його власними словами, чудово усвідомлював, що відбувається, але абсолютно не переживав неприємних відчуттів.

Тим часом операція, яку провели фахівці в місті Вертінг на півдні Англії, була не з простих: Ленкею витягнули одну з кісток з основи великого пальця правої руки і попрацювали з суглобами з метою зменшити наслідки артриту.

Хірург-ортопед Девід Хлевелін-Кларк говорить, що легко погодився на самоанестезію пацієнта, який офіційно практикує гіпноз з 16-річного віку. А сам Ленкей заявив, що операція "пройшла неймовірно успішно".

"У мене пішло від 30 секунд до хвилини на те, щоб занурити самого себе в стан гіпнозу - і з цієї миті я відчув дуже глибоке розслаблення, - згадує гіпнотизер. - Я розумів, що відбувається навколо: люди розмовляли, а в певний момент стали застосовувати долото і молоток, і хірургічну пилу, але я болю не відчував".

Проте під час операції під рукою у медперсоналу були анестетики - на випадок, якщо щось піде не так. Але застосовувати їх не трапилося, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Перед операцією пацієнт знеболив сам себе гіпнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі