середа, 25 липня 2007 16:03

Перед оголошенням вироку Різак потрапив у лікарню

Апеляційний суд Івано-Франківської області досі не приступив до оголошення вироку екс-голові Закарпатської облдержадміністрації Іванові Різаку.

Прокурори та журналісти прибули до залу судових засідань на 11.00. Однак на засідання не з"явився підсудний Різак.

Суддя у справі Надія Стефанів зранку перебуває у дорадчій кімнаті. Представники суду повідомили, що вирок у справі готовий, і його оголосять одразу після прибуття підсудного.

В телефонному інтерв"ю журналістам Різак сказав, що не отримав офіційного повідомлення про дату судового засідання. "На минулому судовому засіданні суддя повідомила, що наступне засідання суду відбудеться орієнтовно 25 липня, - зауважив Різак. Я чекатиму офіційного документу про дату засідання, оскільки названа дата не була вказана остаточною, а орієнтовною". За словами Різака, на даний час він перебуває на лікуванні у лікарні "Феофанія".

У свою чергу, представник суду повідомив, що Апеляційний суд Івано-Франківської області "не практикує надсилання письмових запрошень підсудному для прибуття на судові засідання", а на останньому засіданні суду було названо дату, яку більшість "добре зрозуміла".

У даний час незрозуміло, якими будуть дії суду в цій ситуації. Суддя має право оприлюднити рішення суду сьогодні ще до 17.00.

Прокурори підтвердили журналістам, що суддя має вийти з дорадчої кімнати і оголосити дату перенесення оголошення вироку. За їхніми словами, підсудному має бути надіслано повістку, а у разі його неявки на засідання суду розпочинається процедура примусу, оскільки вирок не можна оголошувати без підсудного.

Різака звинувачують у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету Володимира Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго"; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.

Прокурор Олександр Завадський просить Апеляційний суд Івано-Франківської області на 12 років з конфіскацією майна позбавити волі екс-голову Закарпатської облдержадміністрації Різака.

16 липня суддя Надія Стефанів повідомила, що Апеляційний суд Івано-Франківської області планує оголосити вирок екс-губернатору Закарпаття Різаку 25 липня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Перед оголошенням вироку Різак потрапив у лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі