четвер, 08 жовтня 2015 20:39

Пентагон передрікає Росії перші втрати в Сирії найближчим часом

Пентагон передрікає Росії перші втрати в Сирії найближчим часом
Фото: www.bbc.com

Росія найближчим часом зазнає перших втрат в Сирії, заявив глава Пентагону Ештон Картер, попередивши про можливі атаки терористів в тому числі і на території самої Росії, передає РБК.

"Я очікую, що в найближчі дні російські понесуть втрати в Сирії", - сказав Картера на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Крім цього, глава Пентагону допустив можливість атак екстремістів і в самій Росії.

"Замість того щоб взяти участь у процесі політичного переходу в Сирії, якій необхідний в цій країні, Росія вирішила подвоїти свою підтримку Асаду. Вони сказали, що боротимуться з ІДІЛ, Джебхат ан-Нусра та іншими екстремістськими угрупованнями, але стали наносити удари по групах, які ними не є ", - заявив Картер.

"Росія сказала одне, а зробила інше, як вона це часто робить", - зазначив він.

Картер додав, що через ці дії громадянська війна тільки ще більше розгориться.

"Ми не погодимося співпрацювати з Росією поки вона продовжує наполягати на цій помилкової стратегії", - сказав Картер.

У той же час, сьогодні сирійські повстанці вже повідомили про втрати в Росії і заявили про вбивство російського генерала під Хамой 7 жовтня, а також про трьох поранених солдатів РФ. Крім того, в цей день було знищено 17 одиниць бронетехніки і захоплений один танк.

Повітряна військова операція Росії в Сирії почалося 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якому з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія надає підтримку, в той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон передрікає Росії перші втрати в Сирії найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі