пʼятниця, 27 квітня 2007 18:47

Пенсіонера судять за підробку єгипетської статуї

У британському місті Болтон почалися слухання справи 83-річного Джорджа Грінхола (George Greenhalgh), підозрюваногоу підробці старовин. Йому інкримінують умілу фальсифікацію староєгипетської скульптури, яку він зумів продати муніципалітету Болтона за 400 тисяч фунтів стерлінгів (800 тисяч доларів). Разом з главою сім"ї у суді з"явилися його 82-річна дружина і два сини, 52 і 46 років, повідомила газета The Telegraph.

Болтонська або Амарнська принцеса - це алебастровий жіночий торс заввишки 50 сантиметрів. Поки експерти не з"ясували, що скульптура - фальшива, статуетку датували XIV століттям до нашої ери. Вважалося, що вона зображає одну з дочок фараона Ехнатона і цариці Нефертіті. Аналогів Амарнської принцеси у світі існує два: один зберігається у Луврі, другий - у Філадельфії.

Як повідомляла раніше газета The Mail on Sunday, сумніву у достовірності статуї з Болтона з"явилися після того, як у Британський музей надійшла на експертизу дуже схожа скульптура. Її власник запідозрив у ній "новоробку". Слідство підтвердило його побоювання, знайшовши в будинку Грінхолів майстерню, у якій зберігалися інструменти для творення і мармур.

Нові слухання у справі Грінхолів призначені на липень 2007 року, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Пенсіонера судять за підробку єгипетської статуї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі