вівторок, 05 серпня 2008 11:24

Пекінських таксистів зобов"язали носити краватки

Всі таксисти Пекіна в день відкриття Олімпіади-2008 вийдуть на маршрути в краватках і парадній формі.

Починаючи з 1 серпня, по розпорядженню дорожнього управління Пекіна для водіїв пекінських таксі був введений строгий дресс-код. Напередодні Ігор водіїв зобов"язали надягти форму і погрозили грошовими штрафом у разі відмови виконувати чергове олімпійське розпорядження властей.

Згідно з новими правилами, всі таксисти тепер одягнені в жовті сорочки з коротким рукавом і темно-сірі напівспортивні брюки з кишенями на блискавках. Зимова форма припускає постійне носіння краватки, білосніжні рукавички і щільну куртку.

"Поки наша форма буденна, але 8 серпня, в день відкриття олімпійських Ігор, ми зобов"язані вийти на маршрут в краватці на знак свята", - повідомив таксист на ім"я Цзян Юнлян.

За його словами, водії не дуже задоволені новим одягом. "Якщо сорочка ще нічого, цілком зручна, то брюки нікуди не годяться: жарко, незручно, матеріал дуже щільний", - сказав він.

При цьому, за словами таксиста, відмовитися від носіння форми можна тільки в збиток собі - "Якщо не будеш у формі, загрожує штраф в 200 або навіть 500 юанів", - сказав таксист.

Кожну з 60 тисяч машин таксі забезпечили спеціальним Повчальним керівництвом, де не тільки приводяться основні правила етикету спілкування з пасажирами і міні-розмовник, але і детально розписана форма одягу. Наприклад, сорочка може бути розстебнута лише на два гудзики зверху, а закочувати брюки і зовсім строго заборонено.

Двадцять дев"ята літня Олімпіада пройде в Пекіні з 8 по 24 серпня, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Пекінських таксистів зобов"язали носити краватки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі